miercuri, 13 ianuarie 2016

Model croșetat cu inimi





 Modelul croșetat cu inimi pe care îl prezint în imaginile următoare se începe cu un lănțișor din 10 ochiuri.

Rândul 1. Apoi, introducem croșeta în al 7-lea ochi din lănțișor (numărând înapoi pe lanț) și lucrăm un picioruș lung, urmat de 2 ochiuri de lanț și un picioruș lung, lucrat în al treilea ochi din lanțul de bază (ultimul ochi al lănțișorului inițial).

     
Rândul 2. Întoarcem lucrul și lucrăm 3 ochiuri de lanț și 5 piciorușe lungi în primul spațiu gol, 1 picioruș lung în dreptul piciorușului lung de la rândul anterior și alte 5 piciorușe lungi în următorul spațiu gol și 1 picioruș lung în al 3-lea ochi de la rândul anterior (în margine).


Rândul 3. Întoarcem lucrul și lucrăm 5 ochiuri de lanț, 1 picioruș lung lucrat în al 2-lea ochi de la rândul anterior, 1 ochi de lanț, 1 picioruș lung lucrat tot în al 2-lea ochi de la rândul anterior, 1 ochi de lanț și așa mai departe până la capătul rândului. Vom lucra 6 piciorușe lungi și vom obține 6 găurele. Ultimul picioruș lung trebuie să fie în margine.
Rândul 4. Întoarcem lucrul și lucrăm 2 piciorușe scurte în primul spațiu gol, **1 picioruș scurt în dreptul piciorușului lung de la rândul anterior, 1 picioruș scurt în spațiul gol **, apoi repetăm secvența dintre **..** până la ultimul picioruș lung.
Nu întoarcem lucrul! Lucrăm în continuare 6 ochiuri de lanț , 1 picioruș lung lucrat trecând croșeta prin ochiul de la baza ultimului picioruș lung, 3 ochiuri de lanț și 1 picioruș lung lucrat prin ochiul de la baza piciorușului lung de la primul rând.  

Nu întoarcem lucrul! Lucrăm în continuare 3 ochiuri de lanț și 1 picioruș lung lucrat prin primul ochi de la primul rând (acolo avem și firul de ață  care ne arată începutul lucrului).




 

Rândul 5. Acum întoarcem lucrul. Lucrăm 3 ochiuri de lanț și 5 piciorușe lungi în spațiul gol de la rândul anterior, 1 picioruș lung în dreptul piciorului de la rândul anterior și repetăm 5 piciorușe lungi + 1 picioruș lung pe piciorul anterior, 5 piciorușe lungi + 1 picioruș lung lucrat în al 3-lea ochi al lănțișorului de la rândul anterior.


Rândul 6. Întoarcem lucrul. Lucrăm 4 ochiuri de lanț (3 dintre ele vor ține locul unui picioruș lung) și continuăm cu 9 piciorușe lungi despărțite de câte un ochi de lanț, fiecare picioruș va fi lucrat în fiecare al 2-lea ochi de la rândul anterior. Ultimul picioruș lung încheie rândul care are 9 găurele.



Rândul 7. Întoarcem lucrul. Lucrăm un ochi de lanț, **1 picioruș scurt în spațiul gol, 1 picioruș scurt în dreptul piciorușului lung de la rândul anterior**. Repetăm până la ultimul picioruș lung.


 Rândul 8.   Nu întoarcem lucrul! Lucrăm în continuare așa cum am lucrat la rândul 4: Lucrăm în continuare 6 ochiuri de lanț , 1 picioruș lung lucrat trecând croșeta prin ochiul de la baza ultimului picioruș lung, de la rândul 6, 3 ochiuri de lanț și 1 picioruș lung lucrat prin ochiul de la baza piciorușului lung de la rândul 4, 3 ochiuri de lanț  și un picioruș scurt între primele două piciorușe de la prima arcadă (cu 6 găurele).  

Rândul 9. Repetăm rândul 5

   Rândul 10.  Repetăm rândul 6 și îl terminăm cu 2 ochiuri de lanț 
și 2 piciorușe scurte fixate pe al 3-lea și al 4-lea ochi care sunt în dreptul celui de-al doilea picioruș care le vedem de la prima arcadă.


Rândul 11.  Întoarcem lucrul și lucrăm 3 piciorușe scurte până ajungem la primul picioruș lung de la rândul anterior și continuăm cu piciorușe scurte exact ca la rândul 7.

Rândul 12. Repetăm rândul 8        


   Rândul 13. Repetăm rândul 9 

Rândul 14. Repetăm rândul 10
     
 
Rândul 15. Repetăm rândul 11
  
Rândul 16. Repetăm secvența formată din rândurile  8 - 9 - 10 - 11 cât este necesar pentru a obține lungimea dorită pentru bentița croșetată.




Un comentariu: